A Spirulina jótékony hatással van az emésztésre, közérzetre, koleszterincsökkentő, csillapítja a fáradtságérzetet. Az algák közül kiemelkedik a Spirulina, melyet az elmúlt 10 évben elsősorban étkezési célokra használtak, mivel sok fehérjét, valamint vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A Spirulinának különösen a jód- és a káliumtartalma igen magas, ezért a vízhajtókat szedőknek is előnyös a fogyasztása.
A spirulina tulajdonképpen emberi fogyasztásra alkalmas algafajta, mely magas vitamintartalmáról ismert. Mai napig egyes kultúrákban alapvető élelem.
Összetevők: Spirulina por, maltodextrin, csomósodásgátló (magnéziumsók zsírsavakból, szilikondioxid), fényesítőanyagok (hidroxipropil metilcellulóz, talkum).
Felhasználási javaslat: Fogyasszon 1 adag Spirulina tablettát naponta vízzel. az optimális hatás érdekében fogyassza minden nap.
Allergén információ: Tej, szója, tojás és mogyoró feldolgozó üzemben készült!
Tárolás: a terméket kisgyermek elől elzárva tartandó! 5°c és 30°c közötti hőmérsékleten, közvetlen hőtől, napfénytől és nedvességtől védett helyen tárolandó! A terméket ne alkalmazza abban az esetben, ha a védőfólia sérült vagy hiányzik. felbontás után ne tárolja 6 hónapnál tovább a terméket.
Minőségét megőrzi: (nap/hó/év): lásd a csomagoláson feltüntetett időpontig.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti. A kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot! Rendszeresen gyógyszert fogyasztóknak nem ajánlott. Használat előtt konzultáljon orvosával.
Származási hely: EU.
Spirulina, a tenger ajándéka
Az ókori görög mitológia szerint a szépség és a szerelem istennője, Aphrodité egyedülálló szépségét, csillogó haját és ragyogóan selymes bőrét a tengervíznek és a benne rejlő kincseknek: a tengeri sónak, az iszapnak és az algának köszönhette.
Azokon a helyeken, ahol rendszeres algafogyasztók élnek, az emberek kitűnő egészségnek örvendenek, és közülük kerülnek ki a hosszú élet rekorderei is. Ma az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.
A spirulina nagyon gazdag fehérjékben, 100 g spirulinában 60-70 g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban. A spirulina sejteket nagyon könnyen feldolgozza az emberi szervezet, a felszívódási arány eléri a 65-80%-t, míg például a szójababok sejtjei a szervezetben csak 40%-ban kerülnek be. Ezenkívül, a spirulina 18 féle aminosavat is tartalmaz, amelyek szükségesek az emberi szervezet számára, közülük 8 fajta nem bomlik fel a szervezetben. A spirulina tartalmaz egy sor szükséges ásványi anyagot, nyomelemet, többek között például, vasat is, kalciumot, nátriumot, káliumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szeléniumot, sokfajta vitamint, nukleinsavat, V-linolénsavat, cholin-esterozát, kék-algint, poliozát, mannitolt, klorofilt, fenolt, enzimeket és más hatóanyagokat.
A spirulina nagy vastartalommal és B12-es vitamin-tartalommal rendelkezik. 10 g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450 g sóskának, avagy 320 g májnak. A spirulina B12 vitamin tartalma alapján háromszor felülmúlja a májat, ezért a spirulina nagyon jó hatású vashiányos megbetegedések és rosszindulatú vérszegénység megelőzésére.
A spirulina nemcsak gazdag tápanyagokban, de egyensúlyban is tartja azokat. A kutatások bebizonyították: 1 g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1 kg zöldségnek. Az utóbbi időkben az összes spirulina tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott.